A tervek szerint halad a Sportuszoda felújítása

Szegedi hírek | 2017. július 12. 15:52
Sportuszoda, felújítás, Honti György, vi2017-07
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Egy hónappal ezelőtt kezdődött el a Sportuszoda felújítása. A kivitelező szakemberei azóta folyamatosan dolgoznak a munkaterületen és az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkával.

38 évvel ezelőtt épült meg a Sportuszoda medencéje, amely mára megérett a felújításra. A teljes gépészeti korszerűsítés mellett rendbe rakják a vízvezetékrendszert és a csőhálózatot, felújítják a gépházat és a támfalat. Emellett padlófűtést építenek ki a medence körül és egy új sátrat is vásárolnak, valamint új tusolók és lábmosókat alakítanak ki, és egységes uszodai burkolatot kap a medence. 

Honti György, a munkálatok műszaki ellenőre elmondta eddig a terveknek megfelelően halad a munka, a kivitelező tartja a határidőket, szerencsére semmi probléma nem hátráltatja a munkát. Jelenleg a medence alatt lévő 300 milliméteres töltő, illetve ürítő vezetékek cseréjét végzik a szakemberek. Az egyikkel már végeztek, a másik elemei is már a helyszínen vannak. Honti György hozzátette, a tervek szerint kicserélnének egy 800 milliméteres vezetéket, azonban a feltárás után kiderült, nem egy műanyag csőről van szó, hanem a vezetéket egy 10 milliméteres falvastagságú acél védőcső és beton veszi körül, így az állapota szinte tökéletes. A Szegedi Vízmű szakemberei egy kamerával is megvizsgálták a vezetéket és mindent rendben találtak.

A beruházást a Szegedi Vízipóló Suli a társasági adóból valósítja meg, de a 300 millió forintos költség önrészét, 90 millió forintot az önkormányzat biztosítja.

A tervek szerint október 1-jén nyitja majd meg újra kapuit a sportuszoda.