Mérleg: 403 ezren keresték fel a múzeumokat

Szegedi hírek | 2017. július 11. 11:58
Múzeumok éjszakája, mérleg, Hoppál Péter, rekordok
Országszerte 403 ezer látogatót regisztráltak az idén június 24-én megtartott Múzeumok éjszakája programjain. Szegeden is több ezer érdeklődőt vonzott a rendezvénysorozat.

Szegedi statisztika

Az idén Szent Iván éjjelén több mint négyezren járták végig Szegeden a Móra-múzeum kiállítóhelyeit, de a Somogyi-könyvtár, a dóm és a Reök-palota programjaira is sok szegedi volt kíváncsi.

Két évvel ezelőtt mérték a legmagasabb látogatószámot, akkor 420 ezer embert vonzott a Múzeumok éjszakája, a második legmagasabb látogatottságot pedig idén érte el a rendezvénysorozat – mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a kultúráért felelős államtitkár.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy országszerte csaknem kétezer program várta a közönséget, nem csupán múzeumokban, hanem könyvtárakban, levéltárakban, felsőoktatási és közművelődési intézményekben is.

A Múzeumok éjszakája idei fővárosa, Debrecen rekordot döntött, hiszen a Déri Múzeumba, a MODEM-be és az eseménysorozat többi debreceni helyszínére csaknem 26 ezren látogattak el június 24-én.

Vidéken több mint 236 ezres, Budapesten 166 ezres közönséget vonzott idén a Múzeumok éjszakája – közölte.

Hoppál Péter a Múzeumok éjszakája fontosságát hangsúlyozva rámutatott: az ilyen nagyszabású rendezvénysorozatok azok ingerküszöbét is átütik, akik az év többi napján nem vagy csak ritkán jutnak el a múzeumokba.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!