Ráadással tér vissza Verdi a Belvárosi moziba

Szegedi hírek | 2017. július 11. 11:36
Belvárosi mozi, Metropolitan Opera Live in HD, Nabucco, Verdi
Verdi világhírű operáját, a Nabuccot felvételről láthatják a szegediek a New York-i Metropolitan Opera Live in HD elnevezésű nemzetközi közvetítéssorozatnak ráadáselőadásaként. Az operafilmet pénteken este 8 órakor mutatják be a Belvárosi moziban.

Ki ne ismerné a „Va, pensiero…” („Szállj gondolat…”) kezdetű kórusrészletet a Nabucco című operából? A feleségét és két gyermekét eltemető, élete mélypontján lévő fiatal szerzőt a legenda szerint ez a mondat ihlette az Itália második himnuszává vált kórusmű és a bibliai tárgyú opera megírására. A babiloni fogságban szenvedő zsidók és a magát istennek kikiáltó Nabucco története Verdi számára meghozta a világhírt.

Az Elijah Moshinsky rendezte darabban olyan világsztárok lépnek színpadra, mint Liudmyla Monastyrska, Plácido Domingo,  Dimitry Belosselskiy, Jamie Barton és Russell Thomas. A közel három órás produkciót James Levine vezényli.

A Metropolitan Opera közvetítését olasz nyelven, angol és magyar felirattal felvételről láthatja, hallhatja a szegedi közönség.

Fotó: Metropolitan Opera

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!