A Nap is rámosolygott a gyermekfesztiválra

Szegedi hírek | 2017. június 18. 15:13
Mosolypart Gyermekfesztivál, Újszegedi Partfürdő, Jávorszky Iván, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Csepergő esővel indult, de később az időjárás is a kegyeiben fogadta az idén már negyedszer megrendezett Mosolypart Gyermekfesztivált. Estig még érdemes ellátogatni az Újszegedi Partfürdőre, ahol vidám programokkal sportolási lehetőséggel és műsorokkal várják a szegedieket.

A rendezvény szervezője, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Jávorszky Iván a helyszínen elmondta, a fesztivál ötletét 2014-ben a szerbiai Kanizsáról „importálták” és azóta Szegeden is egyre népszerűbb.

– A fesztivállal az a célunk, hogy a hosszú tanév után, az iskolából frissen kiszabadult gyerkeknek a szünidő első hétvégéjén színes, vidám programokat kínáljunk a jó levegőn, itt az Újszegedi Partfürdőn.

Az idén is ugrálóvárakkal, családi vetélkedőkkel, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várják a szegedi családokat, de este 8 óráig sportolásra is invitálják a kicsiket és nagyokat: többek között lovaskocsikázás, quad és íjászati lehetőség is szerepel a kínálatban.

Délelőtt a kicsik megnézhették a Fabula Bábszínház Vitéz János című műsorát és meghallgaták a szegedi gyekerek kedvecét, a Csiga Duót, majd felkereshették valamelyik népszerű standot, ahol hasznos információkkal és szórakoztató programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az idén is számtalan civil szervezet hozta el játszóházát a Tisza-partra. Többek között a Horizont Alapítvány, a Fatima Ház Alapítvány, a Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark, a Szegedi Tini Lelkisegélyszolgálat Egyesület, az Alkotó Ifjúságért Alapítvány, valamint a D2 Ifjúsági-, Fejlesztő- és Médiaközpont standján találthatnak estig érdekes, szórakoztató elfoglaltságot a szegedi családok.

– Az idei fesztivál újdonsága, hogy az Egészséges Szegedért program keretében ingyenes szűrővizsgálatokat és tanácsadást is igénybe lehet venni – mondta el Jávorszky Iván.

A Fogorvostudománnyi Kar hallgatói fogászati szűréssel várják az érdeklődőket, estig mozgásszervi felmérés, gerinctorna, vércukorszint, vérnyomás- és testzsiradék mérés is várja még az érdeklődőket. Az idén kiemelt hangsúlyt kap a dohányzásról való leszokás és az elhízás elleni küzdelem. A legkisebbek pedig Teddy maci kórházábán akár megy is gyógyíthatják kedvenc mesehőseiket.

Késő délután még fellép a Grimm-Busz Színház és a Barboncás Társulat, estig működik a trambulin, valamint az ugrálóvárak, de élő csocsó és lovaskocsizás is várja a szegedieket.

Érdemes még kilátogatni a partfürdőre.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!