Könyvkirályt koronázott a Somogyi-könyvtár

Rövid hírek | 2017. június 11. 17:52
Könyvkirály, olvasás, népszerűsítás, Somogyi-könyvtár, vi2017-06, tv, szgy
A tavalyi könyvkirály fejére került ismét a korona a Somogyi-könyvtár olvasásnépszerűsítő játékán. Az ünnepi ceremónián Benedek Elek unokája mesével köszöntötte a programban résztvevő általános iskolásokat a városháza dísztermében. (videóval)

Tizenegyedik alkalommal koronázott könyvkirályt a Somogyi-könyvtár. Évente több mint százan neveznek be a játékba, de útközben sokan lemorzsolódnak, nincs kitartásuk egy éven át olvasgatni. A fiatalok legalább 100-féle könyvből választhatnak.

A 13 éves Sebők Liliána lett a könyvkirály, tavaly is ő érdemelte ki ezt a címet. Egy év alatt 100 könyvet olvasott el, ezek összesen 27 és fél kilót nyomnak, bennük több mint 15 ezer oldalnyi betű van, és ha egymásra tornyozzák a köteteket, elérik a 144 centit. 

Főkönyvhercegi méltóságot szerzett Jenei Soma a Karolina Általános Iskola 5. osztályos tanulója, a király másik oldalán pedig a könyvkirály húga, a 11 éves szintén tabános Sebők Violetta lett. Könyvhercegek idén nyolcan állhattak a trón köré. Az újjáalakult udvart zeneszó köszöntötte, majd a méltóságok fogadalmat tettek, hogy gyarapítják a tagok táborát, és maguk sem kalandoznak messzire az olvasnivalóktól.