Rajztanárok alkotásai a Démász Galériában

Szegedi hírek | 2017. június 1. 21:03
rajztanárok, kiállítás, Démász Galéria, Kozma JÓzsef
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Idén 27. alkalommal állították ki festményeiket a Démász Galériában a szegedi rajztanárok. Ezúttal 22 pedagógus 30 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők június 14-ig.

– Különös ellentmondás az alkotó tanár: a művész előre tör, a tanár a háttérbe húzódik – mondta Marton Árpád szinesztéta csütörtök délután a XXVII. Szegedi Rajzpedagógus Tárlat ünnepélyes megnyitóján a Démász Galériában.

A tárlat anyagát az idén egy háromfős zsűri – Marton Árpád színesztéta, Pap Jánosné szakszervezeti titkár és Pappné Zánthó Rita művészeti főtanácsos – válogatta.

A bírálók javaslatára idén a szegedi önkormányzat díját Fiedler Judit iparművész, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajzpedagógusa nyerte Álló lámpa című alkotásával. Munkájának kivitelezésében Nagy Sándor díszműkovács volt a segítsége. Az elismerést a város nevében Kozma József, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnöke adta át.

A Pedagógusok Szakszervezete Szegedi Járási Szervezetének díját Fekete Miklós festőművész, a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa vehette át.

Az Alkotás Művészellátó Bolt ajándékát Retkes Sándor festőművész, a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola rajpedagógusa érdemelte ki. A Démász különdíját pedig Berkecz Éva, a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugdíjas rajztanára nyerte el.

A tárlatot az érdeklődők június 14-ig tekinthetik meg a Démász Klauzál téri székházának aulájában munkanapokon 9-től 18 óráig.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!