Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamos

Szegedi hírek | 2017. május 19. 14:39
villamos, elnevezés, testvérváros, Cambridge, vi2017-05
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Évek óta hagyomány, hogy Szeged testvérvárosairól elneveznek egy-egy villamost. Így fut már a városban Turku, Rahó, Darmstadt, Nizza valamint Kotor nevét viselő jármű. Idén 30 éves a Szeged-Cambridge kapcsolata, ebből az alkalomból az angliai város neve is felkerült egy villamosra.

2009-ben neveztek el először testvérvárosról villamost Szegeden, akkor Rahó és Nizza került fel egy-egy járműre. Azóta több település neve is olvasható már a tujákon. Idén a 30 éves testvérvárosi kapcsolat előtt tisztelegve Cambridge neve került fel egy villamosra. 

Az avatáson Németh Zoltán Ádám, a Szegedi Közlekedési Társaság képviselője elmondta, most a nyolcadik villamos kapja meg valamelyik testvérvárosunk nevét. Cambridge nevét a 202-es villamos viseli és a szegediek sokszor találkozhatnak vele, mivel valamennyi vonalon fut majd. A villamos már szép nemzetközi karriert futott be, mivel először Berlinben állt forgalomba, majd onnan Potsdamba került és végül 2006-ban Szegedre érkezett és azóta is itt fut.

Kozma József önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy az egyik legrégebbi testvérvárosi kapcsolatot méltó módon ünneplik meg azzal, hogy egy villamos viseli majd Cambridge nevét.