Jön a hídivásár, kerülnek a buszok

Szegedi hírek | 2017. május 19. 13:43
hídivásár, közelkedés, kézművesek
Gólyalábasok, csepűrágók, dudások és kézművesek veszik birtokba szombat reggeltől a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat. Az átkelőt már ma éjjel lezárják, a buszok, trolik két napig kerülő úton viszik az utasokat.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat záró hétvégéjén – május 21-től 22-ig – a lezárt Belvárosi hídon és az oda vezető Híd utcán kétszáz kézműves – többek között bőrösök, kerámikusok, fazekasok, késesek – kínálják majd portékáikat a hídon. Ez a vásár ma már a legnagyobb hazai kézműves seregszemlék közé tartozik, széles skáláját jelenítve meg a mai kézműves termékek palettájának.
A kisipari remekek mellett hamisítatlan vásári hangulatot varázsolnak a hídra a gólyalábas komédiások, dudások, muzsikások, és egyéb utcai mutatványosok. Az Oskola utcában pedig sokféle foglalkozás várja a legkisebbeket és szüleiket is vasárnap késő estig.
Szombaton és vasárnap teljesen lezárják a Belvárosi hidat a járműforgalom elől a 18. Hídivásár miatt. A kézműves seregszemle a tömegközlekedésben komoly változásokat jelent, hiszen a hídon átmenő forgalom a tömegközlekedés számára is megváltozik, és a Bertalan hídra tevődik át. A 60-as, 60Y-os, 67-es 67Y-os járatok a József Attila sugárút érintésével kanyarodnak majd a másik városi híd irányába, és természetesen a Temesvári körúton jutnak el az eredeti irányuk felé. Ugyanígy kerülni fog a 70-es a 71A-s a 72-es és 72A-s jelzésű busz is. Trolibuszok helyett pótló buszok járnak majd, így az 5-ös, a 7A-s és 9-es és 19-es jelzésű trolik is a Bertalan hídon jutnak át a Tisza másik oldalára.
A változások már péntek késő este életbe lépnek, amikor elkezdik felállítani a bódékat a Belvárosi hídon.  

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!