Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknek

Szegedi hírek | 2017. május 18. 15:25
gyermeknap, önkormányzat, gyerek, Liget, Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Piknik, Németh István, Joób Márton, vi2017-05
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Közel 20 különféle játék, a dodzsemtől a céllövöldén át az ugrálóvárig, használható majd féláron május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniken a ligetben. Emellett számos program, színházi előadás, zenés gyermekműsor és táncbemutatók várják a kilátogató kicsiket és nagyokat.

Idén első alkalommal rendezi meg az önkormányzat támogatásával a Szegedi Városkép és Piac Kft. az újszegedi Ligetben május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniket. 

Joób Márton önkormányzati képviselő az eseményt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta nyolc gyermekes családapaként fontosnak tartja, hogy a Gyermeknap a gyerekekről szóljon és ezért is született meg a döntés, hogy idén egy fergeteges rendezvénnyel várják a szegedi kicsiket és nagyokat május 27-én és 28-án. Először egy kisebb rendezvényben gondolkoztak a szervezők, azonban végül egy óriási esemény kerekedett ki – mondta a képviselő, aki hozzá tette, az önkormányzat támogatásával a szegedi családok féláron vehetik majd igénybe valamennyi vidámparki játékot. Joób Márton bízik abban, hogy a kedvezménynek köszönhetően nagyon sok család látogat majd ki a Ligetbe és így minden a gyermekekről szólhat majd ezen a két napon.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója elmondta régen Szegeden nagy hagyománya volt a gyermeknapi rendezvényeknek és ezt szeretnék feleleveníteni idén. Kiemelte, a két nap alatt közel 30 program várja majd a kilátogatókat a bábelőadástól kezdve, a zenés gyermekműsoron át, a különféle táncbemutatókig. De lesz bűvész előadás, Rubik kocka verseny, kézműves foglalkozás, zumba bemutató és táncház is a hétvégi pikniken.

Emellett közel 20 vidámparki játék várja majd a gyerekeket szombaton és vasárnap a Ligetben. Németh István hozzátette a gyerekek 150-500 forint közötti áron ülhetnek majd fel ezekre. Lesz céllövölde, ugrálóvár, dodzsem, körhinta és minden olyan, amit kedvelnek a gyerekek. A szülőket pedig egy felnőttmegőrző várja majd, ha belefáradtak a forgatagba és a gyerekek kísérgetésébe. Az élmények mellett étel, ital és minden más finomság is várja majd a családokat a hétvégén, így biztos, hogy felejthetetlen órákat tölthetnek majd a szegediek a Ligetben.