Hirdetés

Szegedi táncosok sikere a Művészetek palotájában

Szegedi hírek | 2017. május 12. 13:44
Szegedi Kortárs Balett, Juronics Tmás, Műpa, Don Juan, A négy évszak
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Szegedi Kortárs Balett – amelyet az évad együttesévé választottak Budapesten – volt az idei színházi szezon utolsó bemutatójának főszereplője a Művészetek palotájában. Juronics Tamás új koreográfiáit ősztől láthatjuk majd Szegeden is.

A Müpa 2012 óta tradicionálisan a következő évad műsorával egyszerre jelenti be az évad művészét és együttesét, aki/amely kiemelt figyelmet kap az intézménytől és különleges koprodukciókban megvalósuló koncerteken, előadásokon mutatkozhat be. A 2016/17-es évadban a Szegedi Kortárs Balett kapta a címet, így a Müpa közönsége több alkalommal – többek között az elmúlt két napon is – találkozhatott a társulattal.

A szegedi táncosok új produkcióját Juronics Tamás koreografálta két barokk alkotásra: Gluck Don Juanjára és Vivaldi A négy évszak című hegedűversenyére.
A barokk kort megidéző, ám modern jelmezeket Bianca Imelda Jeremias készítette. A nyughatatlan csábítót, Don Juant Hegedűs Tamás táncolta, nagy sikerrel.

Vivaldi zenéjére Nagy Kriszta Tereskova Feminizmájának nőalakját helyezte középpontba Juronics: Szigyártó Szandra az első szólószerepét, Lilit táncolt. A négy évszak – Feminizmában Pataki Noémi a kis Lilit, Kiss Róbert a Fiút, Borovics Tamás, a szegedi teátrum színésze pedig a Halált alakította.

A Műpában debütált előadást először szeptember végén láthatja majd idehaza a szegedi közönség.

Fotó: Mohai Balázs (MTI)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!