Maty-ér: rangsoroló nyitja a kajak-kenu szezont

Szegedi hírek | 2017. május 11. 11:33
kajak-kenu, Maty-ér, versenyszezon, Rangsoroló
A péntektől vasárnapig tartó szegedi rangsorolóval megkezdődik a versenyszezon a kajak-kenusoknál.

Reggel kezdődnek a futamokA hétvégi rangsoroló mindhárom napján 9 órától zajlanak majd az elő- és középfutamok, a döntőkre pedig – egy-két délelőtti finálé kivételével – délutánonként 15 órától kerül sor.

A Maty-éri viadal nemcsak tájékoztató jellegű, hanem tétje is lesz, Hüttner Csaba szövetségi kapitány ugyanis ez után hirdet csapatot a május 25. és 28. között rendezendő világkupára, amelynek ugyancsak Szeged ad majd otthont.

„A vk-ra a riói olimpia, a tavalyi moszkvai Európa-bajnokság, valamint a hétvégi rangsoroló verseny eredményei alapján jelölöm ki a csapatot” – idézte a szövetség hírleve a posztot január óta betöltő szakvezetőt. „Kíváncsian várom, hogy a most formálódó új egységek, valamint fiatal versenyzőink milyen erőt képviselnek majd. Példának okáért kik lesznek azok, akik helyet szereznek maguknak a női négyesben és az új párosoknak köszönhetően miként rendeződik át a férfi kenu mezőnye.”

A versenyen új egységek mutatkoznak majd be; az olimpiai bajnok kajakos Dombi Rudolf az ötkarikás ezüstérmes Pauman Dániellel szerepel, a kenus Vasbányai Henrik Varga Dáviddal térdel egy hajóba, s újra összeáll Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina párosa is.

A május végi, magyarországi vk-versenyre közel 70 nemzet több mint ezer sportolóját várják. A hagyományos rivális nagy kajaknemzetek (Németország, Oroszország, Ausztrália, Portugália vagy Spanyolország) mellett olyan országok versenyzői is vízre szállnak, mint Uruguay, Mozambik, Namíbia vagy Irán.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!