Menetrendváltozások jönnek a napokban

Szegedi hírek | 2017. május 11. 11:07
Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, Hídivásár, forgalomkorlátozás
Május 12-én és 13-án Szegeden rendezik a Járművezetők Országos Versenyét, ami miatt rövidebb útvonalon jár majd az 1-es villamos. A Hídivásár miatt is változások lesznek egy héttel később.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtök reggeli ülésén döntött a változtatásokról. Az autóbusz- trolibusz- és villamosvezetők számára a Szeged Pláza parkolójában és annak környékén rendeznek versenyt pénteken és szombaton.

Az elméleti versenyre az első napon, a gyakorlatira pedig a másodikon kerül sor, ezért a forgalomkorlátozás csak szombatra érvényes. Az 1-es villamos május 13-án üzemkezdéstől este 6 óráig a Nagyállomástól csak a Pulcz utcáig jár, így a Rókusi pályaudvarig már nem viszi el az utasokat. Az ideiglenes végállomás így a Pulcz utcai megálló lesz, ahonnan visszaindulnak a járatok a Nagyállomás felé.  

Május 20-án és 21-én lezárják a Belvárosi hidat a járműforgalom elől, mert ezen a két napon rendezik a 18. Hídivásárt az átkelőn. Ez a tömegközlekedésben komoly változásokat jelent, hiszen a hídon átmenő forgalom a tömegközlekedés számára is megváltozik, és a Bertalan hídra tevődik át. A 60-as, 60Y-os, 67-es 67Y-os járatok a József Attila sugárút érintésével kanyarodnak majd a másik városi híd irányába, és természetesen a Temesvári körúton jutnak el az eredeti irányuk felé. Ugyanígy kerülni fog a 70-es a 71A-s a 72-es és 72A-s jelzésű busz is. Trolibuszok helyett pótló buszok járnak majd, így az 5-ös, a 7A-s és 9-es és 19-es jelzésű trolik is a Bertalan hídon jutnak át a Tisza másik oldalára.

A változások már péntek este életbe lépnek, amikor elkezdik felállítani a bódékat a Belvárosi hídon.  

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!