Új épületet kapott a Szegedi Ügyészség

Rövid hírek | 2017. május 11. 01:21
Szegedi Ügyészség, ügyészség, új épület, vi2017-05, tv, szgy
A legfőbb ügyész adta át a szegedi ügyészség új épületet. A Gyertyámos utcában több mint 1500 m2-en 51 helyiséget alakítottak ki, itt dolgoznak ezentúl a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség Regionális Osztályának munkatársai. (videóval)

Az épület átadó ünnepségén a legfőbb ügyész elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az ügyészségeket, a szegedi beruházásra 530 millió forintot költöttek. Polt Péter hozzátette: Méltó és megfelelő körülményeket teremt az ügyészi tevékenységhez ez az épület, melyben magas színvonalú munkát követel meg a kollégáitól. 

2014-ben került az ügyészséghez az épület, a leromlott ingatlan felújítása során 1544 m2 területen 51 irodát és kiegészítő helyiséget alakítottak ki. Kopasz Zsolt, megyei főügyész szerint az új épület átadásával a Stefánia sétányon található épületben is csökken a zsúfoltság, így az ottani munkakörülmények is javulnak.

A Gyertyámos u. 13 sz. alatti épületben ezentúl a Szegedi Járási És Nyomozó Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség Regionális Osztályának munkatársai dolgoznak majd.