Rendőrnap a majálison

Rövid hírek | 2017. május 4. 15:44
rendőrség, rendőrnap, majális, vi2017-05, tv, szgy
Rendőrautókkal, lőfegyverekkel, és különleges eszközökkel ismerkedhettek az érdeklődők a szegedi rendőrnapon. A megyei és városi rendfenntartók mintegy 15 féle felszerelésüket mutatták be az újszegedi ligetben május 1-én. A rendezvényen felhívták a figyelmet a bűn- és baleset-megelőzésre is. (videóval)

A rendőrök által használt fegyvereket is kézbe lehetett venni a szombati rendőrnapon. A rendőrség védőszentje, Szent György Napja alkalmából az újszegedi Erzsébet-ligetben nyolc sátornál technikai bemutatókkal, valamint bűn-, és baleset-megelőzési tanácsokkal várták az érdeklődőket. A gyerekek közlekedési feladatokkal tehették próbára ismereteiket.   Az egyik különleges érdekesség volt a hőkamerás autó volt, amivel a határon figyelnek a rendőrök. 

A rendőrnapon az utánpótlás toborzására is figyeltek. Az érdeklődők megtudhatták, milyen képzésekkel léphetnek a rendőri pályára. A rendőrség rendszeresen folytat baleset-megelőző programokat az iskolákban. A rendőrnap azért különleges, mert ilyenkor találkozhatnak a felnőttekkel, valamint az idősebbekkel is.