Hirdetés

Szakmák népszerűsítették magukat pénteken este

Szegedi hírek | 2017. április 25. 22:28
Szakmák Éjszakája, Csonka János Szakgimnázium, vi2017-04, szgy
Egy éjszakára bárki, bármilyen szakember bőrébe bújhatott péntek este a Szakmák Éjszakáján. A szakképző iskolák tárt kapukkal és több mint 120 programmal fogadták a pályaválasztás előtt álló gyerekeket és szüleiket.

Az ötlet tavaly Szegedről, a Szegedi Szakképzési Centrumból indult és annyira elnyerte a többi Szakképzési Centrum tetszését, hogy végül országos rendezvény lett belőle. 

Az idén is népszerű volt a Szakmák Éjszakája Szegeden. A Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolában az érdeklődők megismerkedhettek olyan foglalkozásokkal, szakmákkal, mint például a védőnő, mentőápoló vagy a divattervező. Az egészségügy iránt érdeklődők szűrőprogramokon vehettek részt, de lehetőségük volt kipróbálni a legmodernebb interaktív egészségügyi eszközöket, a felnőtt betegápolást pedig egy szimulációs babán is gyakorolhatták.

A Csonka János Szakgimnázium az autók iránt érdeklődőket várta, akik megismerhették a Scania 2016-os széria kamionját és lehetőségük volt a Magyarország útjain még ritkaságszámba menő jármű vezetőfülkéjébe is beülni. Az éjszakai rendezvény résztvevői kipróbálhatták a járműfényező szakma oktatásának legújabb vívmányát, a 3D-s festés és fényezés gyakorlati oktatás szimulációját. Ezen az estén Szeged összes szakképző intézménye megtelt az érdeklődőkkel. Így egy év múlva biztos megint lesz Szakmák éjszakája.