Óriáshinta is lesz a ligetben május elsején

Szegedi hírek | 2017. április 21. 13:47
Óriáshinta, Szegedi Városkép és Piac Kft., majális, Erzsébet-liget, Zápor-tó, Németh István
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Színes programokkal, látványos bemutatókkal várja a nagyközönséget a Szegedi Városkép és Piac Kft. Két helyszínen több mint 60 rendezvény várja a családokat április 28-tól május1-ig.

A Zápor tónál is lesz majálisMájus elsején a Zápor tónál is nagy lesz a forgatag, ugyanis itt lesz a másik helyszíne a majálisnak. Itt csak hétfőn lesznek programok, ám igen érdekesnek ígérkezik a kínálat. Délelőtt a Csiga Duó szórakoztatja a kicsiket, délután pedig az Animal Cannibals gondoskodik a jó hangulatról. Este Majális Utcabállal búcsúzik az ünnep, amelyhez az Útközband szolgáltatja a talpalávalót.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a legfontosabb helyszínen számolt be a sajtónak a várható programokról, ugyanis a tájékoztató helyszínéül az Erzsébet-ligetet választotta. Mindenkinek van egy fontos emléke az itt rendezett majálisokról, hiszen vagy itt ettünk először vattacukrot, vagy itt ültünk először körhintán, netán itt csúszott le az első korsó sör a torkunkon.

Németh István szerint, aki nosztalgiázni szeretne, mindenképpen jöjjön ki a ligetbe az idén is, mert igazán érdekes programok várják majd az érdeklődőket.
Pénteken délután már beindul a szórakozás az újszegedi ligetben, hiszen többek között a Colorado Country Band húzza a talpalávalót. Szombaton Dér Heni lesz a sztárfellépő, de beindul a bulivonat is Várkonyi Tibivel.

Szombaton lesz az a rendőrségi bemutató is, amely első ízben „költözik ki” a szabadba, ugyanis ezt a rendezvényt eddig mindig a rendőrség épületében tartották. Virágné Nagy Andrea rendőrezredes a programok közül kiemelte a technikai bemutatókat, a tenyérlenyomat rögzítését, valamint játékos közlekedési vetélkedőket.

Vasárnap délelőtt a Vásárhelyi Helyőrség, valamint a szentesi alakulat katonái veszik át a stafétabotot a rendőröktől. Pontyik Pál, százados, toborzó tiszt, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó Irodája képviseletében elmondta, hogy a szolgálati formulák bemutatásától a hagyományőrző egyesületek felvonulásáig rengeteg érdekességgel készülnek. Kitelepül a szegedi hadipark, és természetesen a közelharcot is gyakorolni lehet a helyszínen. A honvédség a rendőrséghez hasonlóan toborzásra, a hivatás népszerűsítésére szeretné felhasználni az eseményt. Vasárnap este lép fel Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar.

A fő attrakció természetesen május elsején, hétfőn következik, amikor egész nap szól majd a zene a ligetben, bemutatók, szórakoztató műsorok váltják egymást. A rendezvény különlegessége, hogy most először lehet felülni arra a hatalmas lánchintára, amely 30 méter magasra viszi fel a merészebbeket. Este két sztárvendég is fellép, ugyanis Gáspár Laci után Takács Nikolas ad koncertet.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!