A hideg miatt még működik a távfűtés Szegeden

Szegedi hírek | 2017. április 21. 03:28
távfűtés, Szetáv, vi2017-04, tv
Ismét téliesre fordult az időjárás. Az április végén szokatlan hóesés és az alacsony hőmérséklet miatt a lakásokat ismét fűteni kell. A Szetáv folyamatosan szolgáltatja a távhőt az ügyfeleinek, viszont felhívták a figyelmet arra, hogy az idei kemény tél miatt magasabb a gázfogyasztás, így a lakóknak is többet kell majd fizetniük. (videóval)

Tévhit, hogy április 15-ig tart a távfűtési szezon. A szolgáltatóknak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állniuk és az időjárástól függően biztosítani a lakások és intézmények fűtését. 

Kóbor Balázs, a Szetáv Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az előírások szerint amennyiben az átlaghőmérséklet naponta meghaladja egy napon belül a 14, vagy három napon keresztül a 12 fokot, akkor kikapcsolhatná a cég a fűtést. Azonban mivel figyelték az előrejelzéseket, ezért nem kapcsolták le a rendszert. Jelen pillanatban is működik a fűtés Szegeden és a cég megerősített szolgálatot tart.

Az ügyvezető úgy látja, hogy a távhőszolgáltatást április 24. és 28. között tudják majd lekapcsolni. Az idei téli szezon egyébként jóval nagyobb gázfogyasztást eredményezett a cégnél.

Kóbor Balázs kiemelte, mivel a téli hónapok igen hidegek voltak sokkal több gázt fogyasztott a Szetáv, az előzetes kalkulációk alapján az éves gázfelhasználás körülbelül 9-10%-kal fogja meghaladni az átlagot.

A magasabb gázfogyasztás költségeit végül a fogyasztóknak kell megfizetniük. Hogy ez ne okozzon gondot az elszámoló számlák megérkezésekor, a Szetáv akciót hirdetett, melynek keretében az előlegszámlák mértékét meg lehetett emelni. Ezzel a lehetőséggel több mint 2500-an éltek is.