A klímaváltozásról rendeznek konferenciát 

Szegedi hírek | 2017. április 21. 02:58
klimakonferencia, Klímabarát Települések Szövetsége, konferencia, vi2017-04
A Klímabarát Települések Szövetsége a Csongrád Megyei Önkormányzattal közösen szervez konferenciát, melyen a globális kihívások helyi megoldásairól tartanak előadásokat különböző területek képviselői.

Április 24-én délelőtt rendezik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, azt a konferenciát, amelyen a klímaváltozás általános kérdései mellett szó lesz többek között az agrárium és a vízügy kihívásairól, a civil szervezetek szerepéről, a vállalkozói szektor lehetőségeiről is. Olyan regionális rendezvényre kerül sor, melyre nem csupán az egyetemek, egyéb kutatóműhelyek, szakmai és civil szervezetek képviselőit várják, de a régió vállalkozásait, megyei és települési önkormányzatait is. Az esemény lehetőséget kínál arra, hogy e struktúrák képviselői találkozzanak, ismeretséget kössenek és a lehető legszélesebb körben új, szakmaközi kapcsolatokat alakítsanak ki. 

A Klímabarát Települések Szövetsége e cél elérését a „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című pályázat keretei között megyei projektek koordinációjával, valamint szakmai háttértámogatás biztosításával – beleértve annak a módszertani útmutatónak a kidolgozását is, amely a klímastratégiák azonos színvonalú, egységes szerkezetű elkészítését teszi lehetővé – segíti. 

Az idei évben nyolc helyszínen, Magyarország valamennyi régiójában szerveznek egy-egy tanácskozást.