Európa legjobb fesztiváljai közt a szabadtéri

Szegedi hírek | 2017. április 20. 08:49
Európai Fesztiválszövetség, Szegedi Szabadtéri Játékok, EFFE
A legjobb európai fesztiválok sorába választotta be a Dóm téri Játékokat az Európai Fesztiválszövetség. Az indoklás szerint rendkívül különleges, minőségi rendezvényről van szó.

Idén is a kiemelkedő európai fesztiválok közé sorolta a Szegedi Szabadtéri Játékokat az Európai Fesztivál Szövetség. Az EFFE szervezete a minősítéssel a fesztiválszervezők mindennapos, helyben, az adott közösséggel végzett munkáját, a művészeti szcénáért kifejtett kiemelkedő erőfeszítését ismeri el.

A Dóm téri programsorozat esetében a nemzetközi zsűri kiemelte, hogy európai viszonylatban is rendkívül különleges, jól szervezett rendezvényről van szó, amely magas minőségi sztenderdek alapján működik. 

A 2017–2018-as EFFE-minősítetteket fesztiválkalauz mutatja majd be, melynek segítségével a fesztiválok átléphetik határaikat, ez pedig az Európán kívüli közönség számára is tájékozódási pontként szolgálhat az európai kínálatot illetően.

Herczeg Tamás igazgató elmondta: büszke arra, hogy egymás után már második alkalommal értékelte így a szakmai zsűri a tevékenységüket. Az elmúlt évek művészeti törekvései a Szegedi Szabadtéri Játékokon – többek közt a világsztárok és külföldi közreműködők meghívása is – azt mutatják, hogy a játékok hosszú távon szeretne bekapcsolódni a nemzetközi művészeti életbe.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!