A rossz idő miatt ma nem lesz a Speedmarathon

Szegedi hírek | 2017. április 19. 11:54
Speedmarathon, sebességellenőrzés, akció, TISPOL
Az időjárási körülményekre tekintettel a rendőrség felfüggesztette a szerda reggel kezdődött 24 órás sebességellenőrzési akciót. Az úgynevezett Speedmarathont egy későbbi időpontban tartják meg.

Eredetileg szerda reggel 6 órától csütörtök reggel 6 óráig tartott volna az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére meghirdetett összeurópai ellenőrzés a magyar közutakon.

A 6 órakor kezdődött sebességellenőrzést – a Speedmarathont – viszont az időjárás miatt a rendőrség felfüggesztette – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerda délelőtt az MTI-t.

Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú figyelmeztetés. A Dunántúlon már több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Arra kérik a közlekedőket, hogy az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, különösen azok vezessenek óvatosan, akik már nyári gumival közlekednek.

Az akciót egy későbbi időpontban tartják meg, amelyről előzetesen tájékoztatják az állampolgárokat – olvasható a közleményben.

Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!