Óriási forgalom volt a határon húsvétkor

Szegedi hírek | 2017. április 19. 02:59
határátkelő, Röszke, Csanádpalota, utazás, vi2017-04
Több mint 180 ezer utas 48 ezer járművel használta a húsvéti ünnepek alatt a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a röszkei autópálya-határátkelőn a hosszú hétvégén regisztrált ki- és belépők száma meghaladta a 95 ezret, és csaknem 20 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök több mint 85 ezer utast ellenőriztek, akik 28 ezernél is több járművel vették igénybe a határátkelőt. A rendőrség az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekedett tranzitforgalom volt jellemző a határátkelőhelyeken.

Az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján (http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) és a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Fotó illusztárció