Templomi perselyeket fosztogatott

Rövid hírek | 2017. április 19. 02:30
rendőrség, persely, fosztogatás, vi2017-04, templom
Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki több templomban is megpróbált pénzt lopni. A visszaeső bűnöző a perselyekből próbálta egy fémdróttal az oda bedobott adományokat kihalászni. Mivel korábban is követett el hasonló bűncselekményeket, így előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Karácsony másnapján és január 8-án próbált meg egy férfi kifosztani katolikus templomokat szegeden. A férfi a kihelyezett perselyek tartalmát szerette volna eltulajdonítani. A belvárosban három perselyből 50’000 Ft-ot próbált meg kiügyeskedni.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a férfi egy speciálisan kiképzett dróttal nyúlt bele a perselyekbe. Két helyen is próbálkozott, egy belvárosi  katolikus templomban, valamint a felsővárosi katolikus templomban, azonban egyik esetben sem járt sikerrel. A második esetben az egyházközösség elnöke vette őt észre és zavarta meg a cselekmény elkövetésében. A férfi egyébként ekkor a templomtért a látogatótértől elválasztó kerítésen ugrott át és próbálta meg eltulajdonítani a perselyek tartalmát. Az ügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekményével vádolja az illetőt.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, mert különös visszaeső. Korábban is több alkalommal lopott már templomokból, munkahelye, jövedelme nincs, bűncselekmények elkövetéséből tartja fönt magát. Ügyében a Szegedi Járásbíróság hoz majd ítéletet.