Csúcsforgalom volt a megye határátkelőin

Szegedi hírek | 2017. április 18. 13:36
autópálya-határátkelőhely, húsvét, forgalom
Négy nap alatt 48 ezer járművel több mint 180 ezer utas használta a Csongrád megyei autópálya-határátkelőhelyeket. Április 14-e és 17-e között csúcsra jártak a megyei határátkelők.

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, a hosszú hétvégén regisztrált ki- illetve belépők száma meghaladta a 95 ezret, továbbá csaknem 20 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. A Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök több mint 85 ezer utast ellenőriztek, akik 28 ezernél is több járművel vették igénybe az átkelőhelyet. A rendőrség az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.
A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekedett tranzitforgalom volt jellemző a határátkelőhelyeken.
A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Képünk illusztráció (Fotó: Lehoczky Péter / MTI)
 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!