Street food őrület a Széchenyi téren

Szegedi hírek | 2017. április 14. 21:12
Széchenyi tér, fesztivál, street food, vi2017-04
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Magyarország legjobb utcai séfjei portyáznak a húsvéti hosszú hétvégén a Széchenyi téren, ahol péntek délelőtt kezdetét vette a Gerilla Gourmet – kulináris Rock 'n Roll második felvonása. A klasszikus gasztro-fesztiválos klisékkel szakító rendezvény fókuszában az extravagáns food truck-ok és a csúcsminőségű, de mindenki számára megfizethető gasztronómia áll.

A péntek délelőtt indult Gerilla Gourmet szervezői számtalan országos premierrel készülnek: többek között Szegeden debütál a viharos heteket-hónapokat megélt Csíki Sör food truck-ja, ahol Góbé Gurmé néven autentikus székely specialitásokkal várják a nagyérdeműt. A szegedi street food – rajongók első ízben kóstolhatnak tradicionális orosz ételeket és – gondolva a nagypénteki böjtre – vegán büfékocsik is érkezett a Gerilla Gourmet-ra. 

A tavaly hatalmas sikert aratott Gerilla Láványkonyha az idén sem marad el, szombaton egy nagy szabású kulináris összecsapás, a Szegedi Hamburgerháború várja a látogatókat. Az utóbbi keretein belül Szeged első számú „újhullámos” hamburgerezői csapnak össze a Vajda Pierre ételkritikus vezette zsűri kegyeiért.