Torlódásra kell számítani a határátkelőkön

Szegedi hírek | 2017. április 14. 16:35
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, határátkelő, röszke, Tompa
A húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

EgérutakA magyar, a szerb és az uniós állampolgárok használhatják az ásotthalomi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eddigi évek tapasztalatai szerint már péntek délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, ennek ideje a 30-120 percet is elérheti.

A rendőrség arra törekszik, hogy a forgalom az ünnep idején a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ha a kilépőoldalon mégis torlódás alakul ki, akkor a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen péntektől egészen kedd hajnalig kialakulhat esetenként 15-30 perces várakozás a személyforgalomban.
Indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján (http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.

Képünk illusztráció
 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!