Permetezik a vadgesztenyefákat Szegeden

Rövid hírek | 2017. április 13. 10:58
permetezés, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Megkezdődött Szegeden a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezése, a permetezési munkákat éjszaka végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

Kiskundorozsmán, Petőfi-telepen, Tápén, Alsóvárosban, Móravárosban és Rókuson április 18-án, az Északi városrészen és Tarjánban április 19-én permetezik a fákat. A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, illetve néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, így esőben vagy szélben nem kivitelezhető.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri, hogy az adott időszakban este kilenc és reggel öt óra között az ott lakók lehetőleg zárják az ablakokat, az erkélyen; teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek; házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre; gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre.