Ünnep: tojásvadászokat várnak a vadasparkba

Szegedi hírek | 2017. április 13. 11:00
Szegedi vadaspark, tojásvadászat, húsvét
Évek óta sok szegedi család húsvéti programjában szerepel a vadasparki látogatás. Ezért idén is meghirdetik a Húsvéti tojásvadászatot, e tavaszi ünnephez kötődő rendezvényt.

Sok-sok éve már, hogy a Szegedi Vadasparkban a Húsvét vasárnap és hétfő a tavaszi szezon egyik jeles családi napjává vált. Évről-évre lelkes, keresgélő gyerekek járják

ilyenkor az állatkerti ösvényeket annak reményében, hogy az út mentén találnak egy kérdéssel „kidíszített” libatojást, a kérdést megválaszolva pedig megkapják csokijutalmukat.
Az idén április 16-án, vasárnap és 17-én, hétfőn ismét lehet keresgetni a feliratos tojásokat.  Akik a rájuk „pingált” kérdésekre a válaszokat nem tudják fejből, azokat az állatismertető táblákon bizton megtalálhatják.  A beváltóhely hasonlóan a tavalyihoz, most is a Természetvédelmi Oktatóközpontnál lesz. A szervezők most is azt szeretnék, ha mindenki jól érezné magát, és kellemes élményekkel térne haza. Ehhez azonban arra van szükség, hogy aki már egy tojást talált, ne gyűjtsön többet, másnak is meghagyva a játék lehetőségét.

Mindkét napon várják 10 és 15 óra között az ügyeskedni vágyókat a Természetvédelmi Oktatóközpontban, ahol a tojásfestés lépéseit próbálhatják ki a tojásfújástól az írókázáson át a festésig.

Bár a hétfő szünnap szokott lenni a Zoo Típusú Találkozások című állatbemutató programban, természetesen, húsvétkor a látványetetések és előadások nem maradhatnak el. A vasárnapi látványetetési program szerint várják a látogatókat ez egyes helyszíneken délelőtt fél 10 és délután 3 óra között.

Fotó: Endrédi Lajos (Szegedi Vadaspark)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!