Az áram útját mutatják be a Démász Galériában

Szegedi hírek | 2017. március 27. 18:19
Démász Galéria, áram, A mi jelenidőnk, Kóbor György
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A villamos energia útját bemutató kiállítás nyílt hétfőn este a Démász Galériában. A tárlaton bárki megismerheti azt az utat, amelynek során az áram eljut az otthonokba, a termelő üzemekbe vagy az utcai kandeláberekbe.

A tradíció értékeit beépíti, az innovációt ösztönzi és a fejlesztések fókuszába helyezi a Démász a villamosenergia-szolgáltatásban. Ezt tükrözi A mi jelenidőnk című kiállítás, amely hétfőn este nyílt meg Szegeden, a Démász Galériában.

– A Démász legfontosabb feladatának tekinti a minőségi villamosenergia-szolgáltatást, az ezt biztosító beruházások dinamikus növelését, az ügyfelek teljes körű kiszolgálását. A célok megvalósulását 2017-ben egy jelentősen megnövekedett beruházási keret biztosítja – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója. 

Alig másfél évszázada, hogy egy magyar feltaláló, Jedlik Ányos megalkotta „áramtermelő masináját”. Kutatásai nyomán gyors fejlődésnek indult az elektromosság, mára pedig a 21. század technikai forradalmának mozgatórugója lett. A villamos energia nélkülözhetetlenné vált mindennapi életünkben.

Szegeden, a Démász Galériában a villamos energia útját bemutató rendezvényen bárki számára megismerhető az az izgalmas és sokak számára ismeretlen út, amelynek során a korszerű ipari technológiának köszönhetően az áram eljut az otthonokba, a termelő üzemekbe vagy az utcai kandeláberekbe. A mindennapjainkban már természetesként megélt energia jelenléte mögött pedig egy stabil, szakmailag magasan képzett és elszánt csapat áll. A kiállításon látható fotók nem csak a villanyszerelők portréit, hanem a magasban végzett munka varázsát is bemutatja a fényképezőgép optikáján keresztül.

A DÉMÁSZ immár nemzeti tulajdonú társaságként és a nemzeti közműszolgáltatás rendszerében működő energiaszolgáltatóként is elkötelezett az innováció és a fenntartható fejlődés mellett. Így a tradíció értékeinek megőrzése mellett a legfontosabb cél az, hogy a társaságcsoport ne csak részese, hanem inspirálója legyen a villamosenergia-ipar innovációjának.

A Démász Galériában bemutatott elektromos kerékpárok, a villanyautók mobiltöltői, a dróntechnika is azt az irányt jelzi, hogy a táraság a jövőben kreatív partnerként jelenik meg az e-mobilitás terjedésében, a települések „Smart city” – Okos város programhoz kapcsolódó elképzeléseinek megvalósításában.

A megfontolt és tudatos energiafogyasztás a biztosíték arra, hogy környezetünket és a természeti erőforrásokat a jövő generációja számára megőrizzük. A jövőben végzett hálózati fejlesztések is ezeket a célokat szolgálják, a települések dinamikusan növekvő gazdaságának biztosítanak megbízható energetikai hátteret, a lakossági ügyfelek számára pedig a minőségi villamosenergia-szolgáltatást garantálják.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!