A belvárosban kapott lábra egy fehér zongora

Szegedi hírek | 2017. március 20. 14:36
Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, flash mob, program, rg2017-03
Ki látott már zongorát sétálni? Mi igen, ma délelőtt egy fehér zongora korzózott a belvárosban. Néhány zeneművészetis hallgató segített is neki a járásban. A flash mobbal a ma kezdődő Bartók zongoraversenyre igyekeztek felhívni a szegediek figyelmét.

Ma kezdődött ugyanis a zongora szakos hallgatók és az ifjú művészek számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny.

Az immár hetedik alkalommal megszervezett megmérettetésen 18 fiatal mutatkozik be, a magyarok mellett román, szerb és japán művész is. A háromfordulós verseny elő- és a középdöntőjében szóló darabok csendülnek föl. Az indulók változatos programból, technikás művek közül választhatnak, amelyeket egykor maga Bartók Béla is szívesen játszott.

A verseny megnyitóját ma este 6 órától tartják a Zeneművészeti Kar Fricsay-termében.

Az elődöntőket kedden és szerdán rendezik, csütörtökön dől el, kik jutnak tovább a középdöntőből a verseny fináléjába. A döntőben – melyet március 25-én, a verseny névadójának születésnapján, a szegedi Kisszínházban rendeznek – Liszt-, Bartók- és Mozart-versenyművek hangzanak el a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Gyüdi Sándor vezényletével. A programokra a belépés díjtalan.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!