A helyes fogápolást tanították a város terein

Szegedi hírek | 2017. március 20. 14:31
Egészséges száj világnapja, fogápolás, bemutató, rg2017-03
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Ma van az Egészséges száj világnapja. A fogorvostudományi kar hallgatói Szeged négy terén is szájhigiénés tanácsadással várták az érdeklődőket. Előtte a Dóm téren egy óriási fogat formázott a kar több mint 380 hallgatója. Van mire felhívni a figyelmet, a magyarok többségének a foga katasztrofális állapotban van.

Egy megdöbbentő statisztika szerint évente átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el Magyarországon. Nem is csoda, ha előbb-utóbb a többségnek elromlik a foga: jelenleg hazánkban a felnőtt lakosság fogainak több mint a fele lyukas vagy hiányzik, sokkal jobb helyzetben a fiatalok sincsenek.

Az Egészséges száj világnapját 2013 óta minden évben március 20-án rendezik meg. A világ legnagyobb fogászati szövetsége az FDI szervezésében indult a nemzetközi kampány, amelyhez a világ 130 országa, köztük Magyarország is csatlakozott. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szájhigiéné fontosságára.

A világnap alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatói és hallgatói a belváros több pontján fogkrémekkel, szórólapokkal, lufikkal és hasznos tanácsokkal várták az érdeklődőket. Akik megálltak, megtudhatták tőlük, hogyan óvhatják meg hosszútávon fogaik egészségét, és miért fontos a szájüreg elváltozásainak időben történő felismerése.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!