Hamarosan megkezdődik az útjavítások szezonja

Szegedi hírek | 2017. március 16. 23:59
útjavítás, kátyúzás, hídjavítás, Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., vi2017-03, tv
Télen is folyamatosan dolgoztak az önkormányzati kezelésű úthálózaton a Környezetgazdálkodási Kft szakemberei. Áprilisig hideg aszfalttal, ideiglenesen foltozzák az utakat, azután kezdik meg az alapos helyreállítást. Az idén is több utca kap majd teljesen új burkolatot. (videóval)

A téli időszakban a víz és a fagy minden évben nagy mennyiségű kátyú kialakulását okozza. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi ezek foltozását, hogy elhárítsák az autósokra veszélyes úthibákat.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetője elmondta a cég költségvetésében 120 millió forint van elkülöntve út és hdfelújításokra, valamint kátyúzási munkálatokra. Tavasszal, amikor a keverőüzemek beindulnak megindul a munka is. Az igazgató hozzátette, az első félvében szeretnének minél több kátyút eltüntetni a szegedi utakról.

A kisebb javításokon kívül idén is nagy összeget biztosít az önkormányzat arra, hogy az elhasznált aszfaltú utcák közül minél több kaphasson teljesen új burkolatot. Ezek kiválasztására a város különböző részein élők és a helyi képviselők is tehetnek javaslatot.

Antalicz Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda közútkezelési csoportvezetője elmondta felmérték a hibás útszakaszokat, rangsorolták azokat és ezt a listát terjesztik a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, ahol döntenek a felújításokról.

Az már biztos, hogy a Bártfai, Fekete Sas, Jász, Kaszás, Melinda, Répás, Vág, Pihenő és Hont Ferenc utcák burkolata megújul az év során. Az erre a célra költhető összegek függvényében további utcákban is szeretne az önkormányzat javítani a közutak minőségén.