Szeged a hazai ülőröplabda fellegvára

Szegedi hírek | 2017. március 12. 17:09
ülőröplabda, sport, Móricz Tornaterem, Csikós Gábor
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg vasárnap az újszegedi Móricz Tornateremben azt az ülőröplabda-bajnokságot, melyen három helyi egyesület öt csapata indult el.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tavaly szeptemberben testvércsapatává fogadta a Csakazért ülőröplabda SE utánpótlás gyerekeit, a Kis Békákat. A röpisek lelkesen szurkolnak a kézis csapatért, a kézilabdás fiúk pedig több közös edzésen vettek részt a KisBékákkal.

A mostani torna ennek az együttműködésnek a jegyében zajlott, hiszen a Sport és Fürdők Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának anyagi támogatásával olyan tornát szervezett, melyen a két együttes adja a csapatok nagyobb részét. A Pick Szeged II. U10-es csapata Bucsányi Ibolya edző irányításával vágott neki a tornának. Az edzőnő elmondta, fontos dolognak tartja, hogy ép és mozgássérült gyerekek együtt sportolhatnak.

A tornán a Szegedi Röplabda Egyesület két, a Csakazért SE egy csapattal képviseltette magát, így a kézis fiúkkal kiegészülve öt csapat vágott neki a vetélkedésnek. Csikós Gábor, a Csakazért SE egyesület elnöke – egykori ülőröplabda szövetségi kapitány – fontosnak tartotta azt a célt, hogy a gyerekek érezzék az egymás iránti tiszteletet. Ez a sport fejleszti a toleranciát, jobban megértik egymást a fiatalok, ráadásul Szeged a hazai ülőröplabda sport fellegvárának számít a játékosok és egyesületek számát tekintve.

Ez a sportág egyébként szerepel a paralimpai játékok műsorán, így nagyon fontos lenne, hogy minél többen elkezdjenek játszani. Nem titkolt célja a mostani tornának is az, hogy népszerűsítsék a sportágat, növeljék az utánpótlásban sportolók számát, és megmutassák, hogy mozgássérültként is milyen csodás a sport és a mozgás.   

A tornát az ÜlőBékák nyerték az SZRSE egyes számú csapata előtt. Harmadik helyen a Pick U10 egyes számú csapata végzett, míg a negyedik és ötödik helyen a második számú Pick SZRSE csapatai osztoztak.  Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők ügyvezető igazgatója és Virág Lajos szervezési igazgatóhelyettes adták át a díjakat.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!