Új otthonba költözhetett Norbika és az anyukája

Szegedi hírek | 2017. március 10. 14:03
IKV, lakás, segítség, rászorulók, vi2017-03, szgy
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Vincze Gabriella és kisfia két hónappal azután, hogy jelezték igényüket az IKV Zrt-nél egy garzonlakás bérlői lettek. A nehéz anyagi helyzetbe került anyuka és beteg kisfia pénteken vehette át a Kerszttöltés utcai lakásuk kulcsait az IKV munkatársaitól.

Gabriella esete is jól példázza, az önkormányzat és az IKV fontosnak tartja, hogy segítsen a nehéz helyzetbe kerülő családokon – mondta az ünnepélyes kulcsátadón Annus Regina a cég kezelési igazgatója. Tavaly nyáron derült ki, hogy Gabriella kisfia leukémiás, és a kezelések azonnal el is kezdődtek. Közben a fiatal hölgy elköltözött élettársától, így lakhatási gondjai is tetézték a bajt. Decemberben kereste meg az IKV Zrt-t, ahol közölték vele, hogy jogosult a szociálisan rászorulók átmeneti elhelyezésére, és elindították az ügyintézési folyamatot. 

A lakás kiutalása és rendbetétele két hónap alatt megtörtént, így most legalább az egyik égető gond megoldódott. Vincze Gabriella a kulcsátadó után elmondta: Hosszú és nehéz út végén jutottak biztos lakhatáshoz, de az önkormányzaton és az IKV-n kívül nagyon sokan segítették őket. Mindenkinek megköszönte a támogatást, és abban bízik, hogy a kisfia meggyógyul. 

Az élhetőbb, jobb környezethez az is hozzátartozik, hogy az ingatlankezelő munkatársai próbáltak a család igényeihez igazodni, így a több felajánlott lakás közül Vincze Gabriella választotta ki a nekik tetszőt. A padlószőnyeget laminált padlóra cserélték, illetve a falak festéséhez olyan speciális festéket használtak, amely mosható, így könnyebb lesz a lakást tisztítani, felmosni. Az anyuka külön köszönetet mondott az önkormányzat Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának, amely igyekezett minél jobban felgyorsítani az ügymenetet, hogy a kétfős család minél előbb élvezhesse az otthon melegét.