Átalakul, megfiatalodik Szeged arculata

Szegedi hírek | 2017. március 9. 16:57
arculat, arculati kézikönyv, Nagy Sándor, vi2017-03-09
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A kor kihívásainak megfelelően átalakul Szeged arculata. Új logó készült és ehhez kapcsolódva a levélpapírtól a kiadványokig minden megváltozik majd. Az elemek bevezetése fokozatosan történik majd. Az új arculatot ma mutatta be Nagy Sándor alpolgármester.

A városok igyekeznek a kereskedelmi márkákhoz hasonlóan önálló arculattal megjelenni a világban – mondta a sajtótájékoztatón Nagy Sándor alpolgármester. A legtöbb település komoly erőfeszítéseket tesz ennek érdekében azért, hogy erősítsék az ott élők identitását, valamint a turisták és a befektetők számára vonzó célpontként mutatja meg magát.

Szeged eddig ez ügyben nem tett lépéseket, azonban a város vezetése úgy gondolta, itt az idő egy egységes arculati kézikönyv kidolgozásának. A munkálatok már korábban megkezdődtek, az első lépés ebben a folyamatban egy helyzetfelmérésnek az elkészítése volt, majd ezt követte egy pályázat kiírása. Erre fiatal grafikusok jelentkezését várták. 8 pályamű érkezett be, amelyből a szakmai zsűri Farkas Gergő Tamás munkáját ítélte a legjobbnak. Az új logó mellett a fiatal grafikus a névjegykártyától, a levélpapíron át, a különféle kiadványokat, okleveleket és egyéb látványelemeket is megtervezte.

Az elkészült új arculatot Farkas Gergő Tamás mutatta be a sajtó képviselőinek. Az ifjú grafikus elmondta, az volt a célkitűzése, hogy egy nemzetközi szinten is minőségi arculatot hozzon létre, amely Szegedet fiatalos, friss és időtálló logóval gazdagítja.

Farkas elmondta, a tervezés megkezdése előtt körülnézett a városban, hogy inspirációt szerezze a munkájához. Az új logóban éppen ezért többek között megjelenik az árvízi emlékmű, a Tisza, a Dóm.

Nagy Sándor elmondta, az új arculatot fokozatosan vezetik majd be, először az SZKT jegyárusító automatáin jelennek meg az új logók, majd pedig az új parkolóórákon. A város honlapja pedig Szeged Napjára alakul majd át.