Hirdetés

Ingyen internetezhetünk a villamosokon és trolikon

Szegedi hírek | 2017. március 8. 10:19
SZKT, Majó-Petri Zoltán, wifi, villamos, trolibusz
Jelenleg még csak néhány járműn érhető el a WIFI, és egyelőre csak a próbaüzem zajlik, az SZKT vezetése reméli, elnyeri tetszését a szegedieknek az internetelérés lehetősége. Abban is bíznak, hogy a közlekedés információk átadását is elősegíthetik az új szolgáltatással. (videóval)

Budapest és Miskolc után már Szegeden is ingyenesen használható a világháló  a tömegközlekedési eszközök egy részén. Bár a tavalyi tesztüzem után egyelőre még csak a próbaüzem zajlik. Jelenleg csak a PESA villamosokon, és a bordó trolikon érhető el, de az utasok máris megszerették az ingyen WIFI -t.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója azt ígéri, a próbaüzem március végére befejeződik, és akkorra a többi járművön is lesz már internetes elérés. A WIFI nem csak arra lesz jó, hogy az utasok közösségi oldalakat nézegessenek, vagy híreket, e-maileket olvassanak a járművökön, hanem arra is, hogy társaság eljuttassa közlendőit a tömegközlekedésben résztvevőkhöz.

Ahhoz, hogy a villamosokon és trolikon internetezni lehessen, ipari célra gyártott hardvereszközt telepítettek, és az egész hálózaton fél terrabyte-nyi, azaz 500 gigabyte-nyi adatszolgáltatást biztosítottak. Használata egyszerű, az internetelérést biztosító matricával jelzett járműveken csak a Szegedfree-SZKT Wifi hálózatra kell csatlakozni. Jelenleg tehát még csak a próbaüzem zajlik, addig is arra kérik a szegedieket, használják minél többen az internetet, hogy fel tudják mérni a hálózat kapacitását.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!