Dollárpapa – közönségtalálkozó a Somogyiban

Rövid hírek | 2017. február 21. 12:23
Szegedi Nemzeti Színház, Dollárpapa, közönségtalálkozó, Somogyi-könyvtár
Gábor Andor Dollárpapa című komédiájának március 3-i színházi bemutatója kapcsán a darab főszereplőit és rendezőjét látja vendégül szerdán a Somogyi-könyvtár.

A közönségtalálkozó február 22-én, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a Dóm téri bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Résztvevők: Horváth Péter rendező, valamint Szilágyi Annamária, Rácz Tibor és Rédei Roland, a Szegedi Nemzeti Színház művészei. A beszélgetést Gortva Tamás, a Radnóti Miklós gimnázium tanára vezeti.

„Gábor Andor pénzről, panamáról, szerelemről szóló, fergeteges komédiája éppen száz évvel ezelőtt született, de ma éppen olyan üde, friss, és elevenbe vágó, mint annak idején, 1917-ben volt. Az Amerikából hazatérő, milliomosnak hitt Dollárpapának csak két árva ezüstdollárosa van. Szerencse, hogy rokonai közt akad egy furfangos ügyvéd, aki a két ezüstdollárosból felvirágoztatja a magyar kisvárost. Hogy miként, az kiderül az előadásból, amelyet a múlt század húszas, harmincas évek slágerei tesznek mozgalmasabbá” – olvasható a színház honlapjának ajánlójában.