Lassan indul meg a felmelegedés

Szegedi hírek | 2017. február 16. 23:14
időjárás, előrejelzés, meteorológia, köpönyeg.hu
Eleinte marad a ködös idő, főleg éjszaka kell számítani rá. Hétvégén erősen párás, felhős lesz az idő, de a jövő hét elején már megindul a felmelegedés, napközben már 10 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Péntek reggelre ismét több helyen képződik köd, melynek egy része tartósan újra megmaradhat. Egyébként a nap első felében változóan, délután erősen felhős lesz az ég, és elszórtan kisebb eső, záporeső is kialakulhat. 5 és 10 fok között alakul általában a hőmérséklet, de tartósabban párás részeken ennél hidegebb lesz. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Szombaton erősen felhős, párás időre számíthatunk. Emellett kevés napsütés is lehet. Délutánra mérséklődik az eleinte még élénk ÉNy-i szél. Zápor elvétve lehet. Marad a 5 és 10 fok közötti maximum.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, néhol gyenge csapadékkal. Délutántól megélénkülhet a nyugati szél. +7, +8 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn délelőtt sok napsütés, délután erősen felhős idő valószínű. Az élénk DNy-i széllel még enyhébb levegő érkezik térségünkbe: egyre többfelé emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet.

Forrás: köpönyeg.hu