Téli sportokkal ismerkedtek a gyerekek

Szegedi hírek | 2017. február 16. 12:37
Téli Sportok Napja, Városi Műjégpálya
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg csütörtökön a Téli Sportok Napját a Városi Műjégpályán. Öt egyesület négy népszerű sportot ismertetett meg a szegedi iskolásokkal.

Tizenöt iskolából jöttekA rendezvényen 15 szegedi általános iskola diákjai vettek részt, de jöttek olyanok is, akik kifejezetten valamelyik sportág kedvéért látogattak ki a jégpályára.

A városi önkormányzat és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert pályázati pénzből szervezte meg az 1. Téli Sportok Napját. Reggel fél 9-től délután 3-ig közel 500 iskoláskorú gyerek ismerkedhetett meg a jégkoronggal, a gyorskorcsolyával, a jégtánccal és műkorcsolyával, valamint a síeléssel.

A szegedi sikersportágnak számító gyorskorcsolyát két helyi egyesület képviselte, hiszen itt volt a Tuti Korcsolyázó Közhasznú Sport Egyesület és a Szegedi Korcsolyázó Egyesület is. Az érdeklődő diákoknak többek között Lajtos Szandra, nemrégiben visszavonult, olimpiai hatodik helyezett versenyző mutatta be az alapokat, aki ma már edzőként dolgozik szülővárosában.

A jégtánc és műkorcsolya szépségeit az ICE TEAM Szeged edzői és versenyzői mutatták be a pálya közepén, míg a fennmaradó harmadon a jégkorongozók ügyeskedtek. E kemény sportágat a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC hokisai és edzői népszerűsítették. Mivel hó alig volt az idén télen, a YetiSí Szeged oktatói néhány síléccel bakanccsal és oktatófilmekkel várták az érdeklődőket.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy legalább az alapokat megismerjék ezekből a téli sportágakból a kicsik, így – akinek kedve támadt valamelyik sportágat űzni – bátran jelentkezhessen a helyi egyesületeknél.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!