Kövek mesélnek a történelemről és a kultúráról

Rövid hírek | 2017. február 15. 02:08
Magyar Földtani Védegylet, térkép, kiadvány, vi2017-02, tv
A Magyar Földtani Védegylet tagjai különleges térképpel lepték meg a túrázókat, kirándulókat és diákokat. A szakmai egyesület célja az ismeretterjesztés mellett a geológia népszerűsítése. (videóval)

Túrázóknak, kirándulóknak és diákoknak nyújt segítséget az az interaktív, online térkép, amelyen földtani szempontból fontos helyszínek, emlékezetes kövek, illetve ásványi képződmények, vagy érdekes építmények jelennek meg. A geológiát sokféleképpen el lehet magyarázni az embereknek, úgy is, hogy ne értsék, és úgy is, hogy megértsék, mi arra törekszünk, hogy olyan adatbázist hozzunk létre, amely bárki számára használható – mondta a munkáról Veres Zsolt, a Magyar Földtani Védegylet titkára. A térképet és a hozzá tartozó ismerettárat folyamatosan bővítik, és a létrehozását is önként vállalták a Magyar Földtani Védegylet tagjai, és a segítőik. 

Az egyesület tagjai kiállításokat rendeznek, szakmai túrákat tartanak, és ismeretterjesztő előadásokat szerveznek. Az elmúlt évek során sok olyan ismeret összegyűlt, ami a nem szakmai közönség számára is hasznos lehet, ezért készült el a „Kövek mesélnek”elnevezésű térkép.