Nyertest hirdettek a bohócdoktorok

Szegedi hírek | 2017. február 14. 11:17
Mosolykommandó Alapítvány, bohócdoktor ok, rajzpályázat
Rajzpályázatot hirdetett betegség és gyógyítás témakörben a szegedi Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktor csapata. A felhívásra 4 ezer pályamű érkezett, a közelmúltban nyerteseket is hirdettek.

Az első három helyezettŐze Virág (11 éves)

Preszter Milán (11 éves)

Igriczi Dániel (6 éves)

Az alapítvány tagjai fontosnak tartják, hogy a gyermekek, és a fiatalok körében is erősítsék a társadalmi felelősségvállalást, és az embertársak iránti felelősségtudatot. Szemléletformáló rajzpályázatukkal a kiválasztott rajzokból vándorkiállítást terveznek elindítani, elsősorban gyermekkórházakba.

Fődi Brigi, a szervezet elnöke elmondta, hogy a nyertes pályaművek így részesei lesznek a bohócdoktorok gyógyító munkájának, az üzenet közvetítésének, hogy soha nem szabad feladni semmilyen küzdelmet. „A gyermekek a pozitív gondolataikat a legjobban a saját rajzaikon képesek kimutatni, és ha ezekkel a gondolatokkal erőt, és kitartást tudunk közvetíteni, akkor a Mosolykommandó máris elérte a kitűzött célját a pályázatnak.”

A rajzpályázatra több, mint 4 ezer pályamű érkezett, ami rekord az alapítvány életében. A nyerteseket szakmai zsűri választotta ki, előnyt jelentett a bohócdoktorok megjelenítése is.

Fotó: Mosolykommandó Alapítvány

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!