Gitárvirtuózok csapnak a húrok közé az IH-ban

Szegedi hírek | 2017. február 13. 14:01
Nemzetközi Gitárest, IH Rendezvényközpont, Tom Lumen
Második alkalommal rendeznek Nemzetközi Gitárestet február 15-én, szerdán este 7 órától az IH Rendezvényközpontban. Az est során nemzetközileg is elismert gitárosok csapnak a húrok közé.

Tom Lumen egy év elteltével újra fellép az IH Rendezvényközpontban, és ismét magával hozza külföldi barátait. Ezúttal az osztrák Markus Schlesingert invitálta közös turnéra, valamint a szegediek számára már ismert szlovák gitárost, Stano Pocajit.

Tom Lument már nem kell bemutatni az IH közönségének, hiszen sokadszorra áll már itt színpadra. Az elmúlt alkalom óta kilenc országban turnézott Európában, többek között szerepelt a finnországi Tampere Gitárfesztiválon, játszott Londonban, Dublinban, Belfastban, Bécsben és Berlinben. A Nemzetközi Gitáresten a készülő új albumából szólaltat meg eddig nem hallott számokat.

Markus Schlesinger az osztrák fingerstyle gitárzene legismertebb képviselője. Akusztikus gitárjával, jellegzetes füstös énekhangjával, valamint humoros történeteivel garantáltan jól szórakoztatja a közönséget. Saját kompozíciói mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadja, melyeket vicces anekdotákkal fűszerez.

Stano Pocaji Szlovákia egyik legismertebb akusztikus gitárosa. Szerte a világon fellépett már évtizedes zenei pályafutása során mind szólóban, mind duóban, valamint különféle zenekari felállásokban. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával szinte azonnal belopja magát a közönség szívébe.

Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csap.

Fotó: youtube.com

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!