Összemérték a kolbászokat Petőfi-telepen

Szegedi hírek | 2017. február 11. 15:27
Petőfi-telep, Böllérnap, Szénási Róbert, Szabó Sándor
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Idén már negyedik alkalommal rendezték meg Petőfi-telepen a Böllérfesztivált. A művelődési ház udvarán több mint 20 csapat mérte össze tudását. A zsűri a legjobb kolbászokat díjazat, de sok más elismerés gazdára talált szombaton.

Már kora reggel szinte zsúfolásig megtelt a művelődési ház udvara, ahol több mint húsz csapat foglalta el főzőhelyét, hogy megmérkőzzenek a IV. Böllérnapon. Természetesen mindenki a saját receptjére esküdött, sokan el sem akarták árulni mi is került a kolbászba. Van aki az erősre esküszik, van aki inkább más fűszerekkel „vadítja” meg készítményét. 

Természetesen az idő elteltével a hangulat egyre fokozódott, ez köszönhető volt annak is, hogy a disznótorok elengedhetetlen tartozéka, a pálinka is előkerült. Aki józanabb életet akart élni, annak pedig forralt bort és forró teát is kínáltak. 

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hisz szikrázó napsütésben dolgozhattak a csapatok. A kolbászok mellett hurkákat, sült húsokat és töpörtyűket is készítettek a részvevők. Olyan is volt, akiknél a hagymás máj volt a sláger.

A zsűri döntése alapján 2017-ben a Petőfi-telepi Böllérnap legjobb kolbászát, valamint a legjobb töpörtyűjét a Vadászok csapata készítette. Képviselőjük szerint azért az övék lett a legjobb, mert szívüket-lelküket beletették!

Szénási Róbert Petőfi-telep önkormányzati képviselője elmondta négy évvel ezelőtt, amikor Szabó Sándor országgyűlési képviselővel életre hívták a rendezvényt, nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz majd. Azóta évente egyre több csapatot és egyre több látogatót láttak vendégül a Böllérnapon. Idén 21 csapat nevezett a versenyre, de jövőre még több nevezőt fogadnak majd, akkora az érdeklődés – tett hozzá a képviselő.

Az öt fős csapatok számára a szervezők 5-5 kiló húst biztosítottak, de természetesen mindenki plusz alapanyagokkal érkezett. Idén először már a legjobb tepertő elkészítőjét is díjazta a zsűri.

A Böllérnapon a legfinomabb sültkolbászt keresték és megválasztották a legszebb böllért is. A rendezvényhez kapcsolódva a gyerekeknek jelmezversenyt rendeztek, de a vállalkozó kedvűek röfögő versenyen is összemérték tudásukat.

A rendezvényen részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki elmondta, a Petőfi-telepi Böllérfesztivál a város egyik jelentős rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt évek során. Ezt mutatja a résztvevő csapatok és a látogató számának folyamatos emelkedése. Hozzátette, a sikerre való tekintettel az biztos, jövőre ismét megszervezik majd a Böllérnapot.