Kézilabda: Kikapott a Szeged Bresztben

Szegedi hírek | 2017. február 9. 21:41
MOL-Pick Szeged, férfi kézilabda, Meskov Breszt, Bajnokok Ligája
Küzdelmes mérkőzésen 25–23-as vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat a Meskov Breszt ellen csütörtökön Fehéroroszországban a Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A Vardar Szkopje a következő ellenfél

A MOL-Pick Szeged – amely maradt a második helyen a csoportjában – jövő szombaton a Vardar Szkopje csapatát fogadja a BL csoportkörében.

A hazai játékosok közül az orosz válogatott Pavel Atman, a szegediektől pedig Bóka Bendegúz és Thiagus Petrus nem léphetett pályára sérülés miatt.

Az első félidő jelentős részében a fehérorosz csapat vezetett, a Szegednél csak az utolsó percben volt rövid időre az előny. A magyar együttes támadójátéka kissé lassú volt, és sokáig a védekezése sem állt össze. A Breszt a 15. percre három góllal meglépett (8-5), ekkor Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője időt kért. Tanácsai nem hoztak azonnal változást, mert 9–5-nél, majd 10–6-nál a fehéroroszok már négy találattal vezettek. A folytatás viszont jól alakult: a Szeged felzárkózott, sőt a 30. percben vezetett is (13–14). Az utolsó gólt viszont a hazaiak szerezték.

A második felvonás elején kétszer is előnybe került a magyar csapat, de nehezen jöttek a gólok – 18 perc alatt csak négy vendégtalálat esett –, emiatt megléptek a fehéroroszok. A szegedieknek a hajrában három találatnyi különbséget kellett ledolgozniuk, ami majdnem sikerült is. Az utolsó percben 24–23-nál az egyenlítésért támadhatott a Tisza-parti gárda, de – bár hét mezőnyjátékossal építették fel az akciót – kimaradt a helyzet, a másik oldalon pedig a hazaiak még egyszer betaláltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Meskov Breszt magyar válogatott balátlövője, Jamali Iman volt, nyolc góllal.

A B csoport állása

1. Kielce 14 pont/10 mérkőzés,
2. Szeged 13 pont/10 mérkőzés
3. Rhein-Neckar Löwen 13 pont/10 mérkőzés
4. Vardar Szkopje 12 pont/9 mérkőzés
5. Breszt 11 pont/10 mérkőzés
6. Celje 5 pont/9 mérkőzés
7. PPD Zagreb 4 pont/9 mérkőzés
8. Kristianstad 4 pont/9 mérkőzés

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!