Pályázatíró képzés Szegeden

Szegedi hírek | 2017. január 26. 14:19
Európai Unió, Erasmus Plusz program, pályázatírás, vi2017-01, tv
Az idén minden korábbinál több pénz, majdnem 10 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre oktatási intézmények és oktatással foglalkozó szervezetek számára az Európai Unió Erasmus Plusz programjában. A leendő résztvevők segítésére Szegeden pályázatíró képzést tartottak. (videóval)

A pályázatírás nem könnyű, de meg lehet tanulni. Az ingyenes képzésre iskolák, kollégiumok és óvodák pályázatokért felelős munkatársait hívták meg azért, hogy előzetes tájékoztatást adjanak a munkához. Már vannak olyan sikeres iskolák, amelyek uniós támogatással kiegészítő képzést nyújtanak a diákoknak, külföldi gyakorlati helyeken. Ilyen programban a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola már évek óta részt vesz, és kedvező tapasztalatokat gyűjtöttek. Először Németországgal, Finnországgal, Spanyolországgal és Olaszországgal volt szakmai kapcsolatuk, most már Angliába, Ausztriába, Görögországba, Franciaországba, Romániába, Svédországba is mehetnek a tanulóik. 

A támogatást olyan gondok enyhítésére is igénybe lehet venni, melyek a hazai iskolarendszer zavaraiból adódnak. Az idei magasabb keretösszeg azt is jelenti, hogy sokkal több intézmény lehet a pályázati nyertesek között, mint a korábbi években, ezért is érdemes jelentkezni.  

A fotó illusztráció