Hamarosan lekapcsolják a díszkivilágítást

Szegedi hírek | 2017. január 18. 23:37
díszkivilágítás, Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., Makrai László, vi2017-01, tv
Jövő héten, hétfőn kapcsolja le a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. a közvilágítási hálózatról a december óta működő díszkivilágítás elemeit. Ezzel együtt elszállítják a Klauzál térről a városi karácsonyfát is. Amennyiben azonban a szegediek igénylik, akkor a munkákat elhalasztják és az ünnepi hangulat tovább is tarthat. (videóval)

A szegediek büszkék városuk szépségére, ez még inkább így van advent idején, amikor díszkivilágításba borulnak az utcák. Több kilométernyi vezeték és több ezer izzót biztosítja ebben az időszakban az ünnepi hangulatot. Vízkereszt elmúltával most búcsúzik a város a díszkivilágítástól, amelyet a tervek szerint a jövő héten hétfőn kapcsolnak le.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. igazgatója elmondta, a díszkivilágítás fogyasztása minimális, mivel az egész rendszert átalakították ledessé és így az üzemeltetési költségek harmadára csökkentek. Emellett sokkal biztonságosabban, hibamentesebben működtedhető. Az igazgató hozzátette, amennyiben tömeges igény merül fel, akkor tovább működtetik a világításd, de ha nem, akkor jövő hétfőn lekapcsolják.

Szintén a lakossági igényektől függ a város karácsonyfájának sorsa is. Ha marad a díszkivilágítás, akkor maradhat az óriási fenyő is a Klauzál téren. Ha nem, akkor lebontják a díszeket, amelyeket eltesznek jövőre, a fát pedig hasznosítják. Az ágaiból mulcs készül, a törzsét pedig tűzifaként használják majd fel.

Az hogy a karácsonyi hangulatot idéző világítás és a karácsonyfa továbbra is díszíti-e a várost, tehát kizárólag a szegedieken múlik. Ha szeretnék ezeket továbbra is megtartani, a jövő hét után is, akkor jelezzék ezirányú igényüket a Környezetgazdálkodási Kft-nél személyesen, telefonon, vagy e-mailban.