A szegedi diákokat is várják az Educatio kiállításra

Szegedi hírek | 2017. január 11. 12:32
Szte, Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
A Szegedi Tudományegyetem összes kara képviselteti magát a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet január 19. és 21. között rendeznek Budapesten. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén bemutatják az egyetem legújabb beiskolázási kisfilmjét is.

A Szegedi Tudományegyetem minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Az SZTE karai – oktatók, diákok, munkatársak – a CF01-es standnál várják az érdeklődőket, hogy a továbbtanulás előtt álló fiatalok és szüleik első kézből kapjanak válaszokat kérdéseikre.

A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja a továbbtanulást tervező diákoknak: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

Az SZTE standjához látogatók a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett megismerhetik a pezsgő szegedi diákéletet, tájékoztatást kapnak a kollégiumi elhelyezésekről, mobilitási és tehetséggondozási programokról, szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről.

Emellett az érdeklődők megnézhetik a szegedi egyetem új, a beiskolázás jegyében készült filmjét is. A magyar és angol nyelvű, dinamikus kisvideóval az intézmény – az elsősorban – az interneten és a közösségi médiumokban tájékozódó magyar és külföldi diákok érdeklődését szeretné felkelteni.

A három napos seregszemlén közel 200 kiállító 18 országból, és mintegy 33 ezer látogató vesz részt. A térség legnagyobb oktatási kiállítása nemcsak az idén felvételiző diákoknak szól, hanem a másoddiploma vagy mesterképzés előtt álló hallgatók számára is szolgálhat hasznos információkkal. A 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás helyszíne a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „G” csarnoka.

A rendezvény díjmentesen látogatható.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!