Sly: különleges zenei csemegét mutat be a színház

Szegedi hírek | 2017. január 11. 12:29
Szegedi Nemzeti Színház, Sly, Ermanno Wolf-Ferrari, operabemutató
Operabemutatóval kezdi az újévet a szegedi teátrum. A színház januárban mindössze egy alkalommal – ma, szerda este 7 órától – tűzi műsorára a Sly című operát. Az opera szegedi szerelmeseinek ez az utolsó lehetőségük, hogy jegyet váltsanak a nagy sikerű előadásra.

Ermanno Wolf-Ferrari Sly című operája – amely librettójához A makrancos hölgy előjátéka szolgált inspirációul – nem tartozik az ismert művek közé. A szegedi operatársulat a művet Shakespeare halálának 400 évfordulója alkalmából a Magyar Operaházzal közösen, egy Budapesten szervezett fesztiválon állította színpadra Göttinger Pál rendezésében májusban.

Az opera címszerepét László Boldizsár énekli, Dolly szerelmét Kónya Krisztina alakítja. A szegedi bemutatót ma, szerdán este láthatja a közönség, ezt követően pénteken és vasárnap Budapesten, az Erkel Színházban is játsszák a darabot.

A mű A makrancos hölgy – a színpadi előadásokban legtöbbször mellőzött – előjátékából, a felébresztett alvó az Ezeregy éjszaka meséiben is szereplő történetéből indul ki. Chistopher Sly, a népszerű kocsmai énekes leissza magát egy fogadóban, majd Westmoreland gróf tréfájaként a főúri kastélyban ébred, ahol mindenki ünnepli, hogy ő, a ház ura magához tért évtizedes kómájából. Sly és a ház úrnője egymásba szeret – a gróf tréfája túl jól sikerül. A helyzetre ráébresztett és kigúnyolt Sly elkeseredése tragédiába torkollik.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!