Végre enyhül a fagyos idő, de jön a hó

Szegedi hírek | 2017. január 11. 00:51
időjárás, meteorológia, előrejelzés, vi2017-01
A héten enyhülni fog az idő, nagy mínuszokra már nem kell számítani. Napközben akár nulla fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Azonban csapadékos napok jönnek, hóra, hózáporra, sőt ónos esőre is számíthatunk.

Szerda délelőtt erősen, délután gyengén felhős lesz az ég. A nap első felében fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A reggeli -12 fokról -6 fok köré enyhül az idő.

Csütörtökön megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható havazás, ónos eső, majd délutántól már havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén tartja magát a kemény fagy (délután is -5 fok körüli értékek lehetnek), de DNy-on +2 fok köré melegedhet a levegő. A DNy-i szél megerősödik. Melegfronti hatás érvényesül.

Pénteken délig folytatódik a borongós idő többfelé csapadékkal, majd az erős ÉNy-ira forduló szél hatására csökken a felhőzet. ÉK-en is megenyhül az idő, délután +1 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton az erős ÉNy-i szélben felhőátvonulások várhatók, egy-egy hózáporral. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól havazás kezdődik. Egész napos fagy lehet. Élénk DNy-i szél ígérkezik.