Az idén is lesz lassú hétvége a moziban

Szegedi hírek | 2017. január 9. 13:06
Belvárosi mozi, Slow hétvége
Az idén már negyedik alkalommal rendezik meg a Belvárosi moziban a Slow hétvégét. Január 21-én és 22-én lelassul az élet a filmszínház minden zegzugában.

Felgyorsult a világ, amelyben élünk. A városi életmód egyre gyorsabb tempót diktál mindnyájunknak. Ezért is indult el a „slow life”elnevezésű mozgalom Olaszországból, amelynek alapvető üzenete: „Lassíts! Élj tartalmasabb életet!” A mozgalomhoz néhány éve csatlakozott a Belvárosi mozi is: az idén már harmadszor szenteli a hétvégét a „lassulásnak” a filmszínház.

Az idei programok között szerepel vegetariánus ételkóstoló, közös naptárkészítés, társasjáték klub és diafilmvetítés is, az érdeklődők pedig közösen bejárhatják a Belvárosi mozi máskor a közönség elől rejtve maradt zugait.

Természetesen az idén sem maradhat el a közös mozizás, amelynek során most is „slow filmeket” vetítenek. A két nap során többek között látható lesz a Teljesen idegenek,
A vörös teknős és az Ez csak a világ vége című mozi.

A rendezvény első napján, január 21-én délután 2 órakor Endrei Judit Korhatártalanul című előadását hallhatják az érdeklődők, ezt követően Orosz Balázs családterapeuta bemutatója következik a családállítás módszeréről és lélektanáról.

Másnap, vasárnap délelőtt 11 órától Tuskó Tibor építész tart előadást a Belvárosi mozi elölről és hátulról címmel, amit moziséta követ. Délután fél 3-tól hangutazásra várják az érdeklődőket. Szilágyi Sándor a hangutazás különleges zenei élményt nyújtó világában vezeti be a látogatókat.

A Slow hétvégéhez az idén is számtalan programmal kapcsolódik a Somogyi-könyvtár. A könyvtárosok többek között Jane Austen halálának 200. évfordulója alkalmából könyvekkel és filmekkel készülnek, de most is lesz kedvezményes könyvvásár.

A kétnapos program vendége lesz a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Média Központ, kulturális piac projectjével pedig bemutatkozik a Szent-Györgyi Albert Agóra is.
Részletes program: http://www.belvarosimozi.hu.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!