Kézilabda: Elutasították a szegedi óvást

Szegedi hírek | 2017. január 4. 20:08
kézilabda, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya, óvás
Elutasította első fokon a MOL-Pick Szeged által benyújtott óvást a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága, amely egyben helybenhagyta a Grundfos Tatabánya elleni mérkőzés 18–18-as végeredményét.

Az NB I-es férfimeccset december 16-án játszották Tatabányán, s a szegedi klub az utolsó másodpercekben történtek miatt fordult a szövetséghez. A vendégek álláspontja szerint a tatabányaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek, ám a szankciók elmaradtak.

Az MKSZ tájékoztatása szerint a verseny albizottság kedden tárgyalta az ügyet, s az érintettek meghallgatását, valamint a videófelvételek megtekintését követően úgy határozott: az óvást elutasítja és a pályán elért eredményt helybenhagyja.

„A döntés alapja a Kézilabdázás játékszabályai 17:11-es szabálya, amely szerint a pályán született játékvezetői ténydöntéssel szemben – függetlenül a ténydöntés helytállóságától – óvás nem nyújtható be. A határozat nem jogerős” – áll a szervezet honlapján.

A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben.

Fotó: tatabanyahandball.com

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!